woensdag 2 maart 2011

4 weken bij elkaar als gezin

We zijn nu 4 weken bij elkaar als gezin en het wordt iedere dag leuker én drukker.  Er wordt veel gezongen en gelachen hier in huis, steeds minder gehuild en we gaan elkaar steeds beter begrijpen. Daarbij schromen we niet om alle 3 een mengelmoes van verschillende talen toe te passen, handgebaren toe te voegen waar zinvol (en dat is vaak) en vergeet de mimiek niet! Soms gaat er iets mis en vliegt er tot 2x toe een (bijna) leeg toetje door de kamer, maar dat was toch echt de schuld van pappa!

Leuk ook om te merken dat je met een beperkte woordenschat een heel eind komt. Zo moet onze tv bij tijd en wijlen 'slapen', want anders kan hij er echt geen afscheid van nemen, en de vaatwasser is er om de bekers etc in bad te doen.
Wisten julie overigens al dat een stofzuiger ook als föhn te gebruiken is? Er komt nl. warme lucht uit aan de achterkant en daar kun je dus gewoon je hoofd boven houden. We hebben er helaas geen foto van, maar die houden jullie tegoed als het lukt om het vast te leggen.

Groetjes,
John en Annemieke

4 opmerkingen:

Christel zei

Dat verhaal van vliegende toetjes wil ik nog weleens uitgebreider horen.....

Paul zei

Wat een mooie verhalen. Heerlijk om op vrijdagmiddag zo over jullie geluk te lezen!

Anoniem zei

Ik ben het met Paul eens ,leuk om te lezen dat jullie een GELUKKIG gezinnetje zijn.het lijkt me fantastich om zo een mooi ,lesotoos kereltje al onze nederlandse gewoontes en gebruiken en voedingswaren te leren en voor hem te ontdekken o.a. zoals :heeft hij al worst met witte vlekjes op?
Prachtig om te lezen hoe het met jullie gaat. Groetjes Jose en peter

Anoniem zei

Dat van die toetjes is toch echt de schuld van papa. Doet hij hier tijdens de lunch ook altijd.
Mooi om te lezen over jullie 'alledaagse' activiteiten.

Gr Ekko