vrijdag 4 februari 2011

De 'verhuizing' en afscheid nemen

Zijn we weer! Vandaag was net als gisteren een enerverende dag. Gisteren zijn we verhuisd van het guest house naar een hotel in het centrum. Hoewel de faciliteiten op het terrein mooi zijn en de kamer ook, waren we veel liever in het guest house gebleven.

Allereerst is er geen bed voor hem op de kamer en ze waren ook niet van plan om dat te regelen, dus maar snel een campingbedje gekocht. Dat is dan weer het voordeel als je nog zo klein bent, dan pas je daar nog in. Verder kunnen we niet zelf koken. Nou zijn wij daar geen fan van, van zelf koken (althans ik), maar met zo'n kleine man wordt het leven toch echt heel anders en om er aan te wennen dat we met zijn 3-en bij elkaar horen, is samen koken en eten een goed plan. Nou ja, vanaf volgende week donderdag dan maar.
Ook geen koelkast op de kamer, dus een beetje improviseren maar (door ons ook wel Mac-Gyveren genoemd).
De 'verhuizing' zelf hadden we wel aangekondigd bij onze kleine man, maar of hij het allemaal begrepen had? Het is hem in ieder geval niet zo goed bevallen. Op zijn Hollands gezegd, ging hij gistermiddag volledig uit zijn dak en het duurde wel even voordat hij weer stil werd.

Vanmiddag heeft dat laatste ritueel zich herhaald, want ook vandaag weer een 'druk'  programma. We zijn vanmorgen naar het kindertehuis geweest en daar hebben ze op een mooie en speciale manier afscheid genomen van de kinderen. Ontroerend. We hebben uitgebreid rond kunnen kijken en de belangrijkste plekjes gezien waar hij heeft geslapen, gespeeld en naar pre-school ging. Een boekje gekregen met wat foto's van hem en een paar 'werkjes'. Hij vond het zelf allemaal prachtig en wij hebben ook genoten. Wij hebben al onze vragen kunnen stellen en bijna allemaal beantwoord gekregen. Het was een mooie ochtend!
Terug in het hotel wat gegeten en na het-uit-je-dak-gaan-uurtje heeft hij heerlijk geslapen. Nu verder rustig aan vandaag, even een berichtje op de blog. Papa snel een boodschap doen met de kleine man en dan zo wat eten.

Morgen hopelijk genieten van het zwembad en als het lukt, gaan we zondag een uitstapje maken.We weten dat jullie op een foto zitten te wachten en die hebben we ook echt wel, maar om die te plaatsen hebben we even wat meer tijd nodig achter een computer. Wordt aan gewerkt!

Groetjes, ook van John
Annemieke

P.S. Het eerste nederlandse woord is "lekker" en "goed zo" lukt ook bijna

3 opmerkingen:

Christel zei

Heeft ie z'n ballonnen nog uitgedeeld of toch lekker zelf gehouden? Jammer dat jullie niet in het guest house konden blijven, dat klonk toch beter! Nou, nog een klein weekje en dan zijn jullie thuis, dan begint het echte leven zullen we maar zeggen....

Liefs Chris

Anoniem zei

en het was toch televisssssieee

Esmeralda zei

Ha lieverds,
Wat goed te lezen dat de kleine man uit zijn dak kan gaan. Is op dat moment misschien niet leuk, maar wel goed!
Balen van het hotel, maar dankzij jullie Mac Gyver ervaring redden jullie het wel ;-)
Wat fijn dat jullie weer bij het weeshuis zijn geweest en dat jullie vragen (bijna) allemaal beantwoord zijn.
Geniet er nog even van, tis zo donderdag (wij kunnen niet wachten).
Dikke KUS van Bar, SI en Mette