woensdag 2 februari 2011

De eerste 24 uur met zijn 3-en

Het gaat goed hier in Lesotho. Gisteravond lekker macaroni gegeten en rond 20 uur voorzichtig begonnen met te gaan slapen. De eerste nacht was spannend en we hebben alledrie niet zo best geslapen, maar het is goed gegaan. Vanmorgen rond 6 uur werden we gewekt met 'rise and shine, good morning' aldus onze kleine man. Gelukkig viel hij daarna nog even in slaap, maar rond 7 uur is de dag toch echt begonnen.
Lekker ontbeten, hij eet echt heel goed, en daarna spelen in de tuin en in het zwembadje. De waterpistooltjes, bellenblaas en de strandbal komen goed van pas!

Het eerste nederlandse woord heeft hij al geleerd en dat is 'lekker!'. Het is erg leuk om te zien hoe snel hij dingen oppikt en hoe we op onze manier met zijn 3-en al aardig kunnen communiceren! Verder krijgen we hulp van de dame van het guest house. Zij praat af en toe in het Sesotho tegen hem en vertaald het dan voor ons naar het Engels. Hij begrijpt het Engels best goed, maar terugpraten is soms nog lastig.

Het is hier prachtig weer, gewoon warm zelfs, en het buiten spelen is dus een prima activiteit. Gek doen met papa kan prima in de tuin.De eerste kusjes mogen gegeven worden en we ontvangen er zelfs ook al een paar. Het is een vrolijk en actief mannetje!

Vandaag weer boodschappen aan het doen (dus jullie hebben geluk met nog een update), want alles wat we mee hebben genomen is veel te groot. Nu is een oversized t-shirt nog wel een beetje in de mode, maar te grote onderbroeken zitten natuurlijk echt niet. Heb nu het kleinste maatje genomen wat ze hier verkopen, hopelijk gaat dat werken.

Morgen verhuizen we naar een ander guest house, hopelijk is het daar ook goed toeven.

Liefs, ook weer van John,
Annemieke

6 opmerkingen:

Paul zei

Wat een mooie verhalen: Nogmaals super gefeliciteerd! Heel veel plezier, geniet van de tijd daar met zijn drieen.

Co zei

Lieve Annemieke en John

Geweldig om te lezen dat het goed gaat. Ik krijg er een brok van in mijn keel. Fijn dat jullie in de gelegenheid zijn om iedereen op de hoogte te houden.
Proficiat, jullie zijn een stel kanjers.
Dikke kus van Co en Trees

Christel zei

Alweer zo'n heerlijk bericht om te lezen.....ik zie het in gedachten helemaal voor me! Heb het net de meiden voorgelezen en die vinden het ook helemaal leuk!

Liefs Chris

Anoniem zei

Beste John en Annemieke,

Eindelijk jullie prachtige kereltje in jullie armen gesloten! Het is jullie van harte gegund. We zijn ontzettend nieuwsgierig naar hem en hopen hem binnenkort te ontmoeten op Schiphol.

Liefs,
Eddy, Monique en Nesher

Anoniem zei

Fantastisch om te lezen.
Ik zou zeggen: carry on met z'n 3-en!

Groeten vanuit PB Assen, 47E

Esmeralda zei

Ha lieverds,
Wat fijn dat het goed gaat. Kent de kleine man al wat nieuwe woordjes? Hoe bevalt het nieuwe onderkomen? En hoe was jullie bezoekje aan het weeshuis? Al jullie vragen beantwoord?
Even een korte noot: als ik op de naam van ons lieve neefje zoek via google, komt jullie blog tevoorschijn......
We kijken uit naar donderdag!!!!!

Dikke zoen,
Bar, Es en Mette