dinsdag 15 februari 2011

De eerste dagen thuis!

Afgelopen vrijdag zijn we, na een vertraging van 24 uur op Johannesburg, weer veilig thuis gekomen. De ontvangst op Schiphol was fantastisch en overweldigend! Heerlijk! Onze kleine man vond het na even afwachtend op pappa's nek te hebben gezeten ook wel gezellig en de ballonnen en de banaan waren helemaal goed!
De autorit naar huis vond hij wat lang duren, maar een extra slaapje kon hij wel gebruiken dus dat heeft hij ook gedaan het laatste half uur.

Gedurende de eerste dagen thuis word er in huis steeds meer ontdekt en tot nu toe lijkt het hem allemaal wel te bevallen. Buiten is het wat minder, want brrrr wat is het koud! Zonder sjaal en handschoenen gaan we de deur echt niet uit!
Inmiddels zijn we een paar keer naar de winkels geweest, hebben het hertenkamp en de eendjes hier in het park bezocht, in de achtertuin op de step (die nog véél te groot is) rond gereden en vanmiddag even in het plantsoen gevoetbald.

Het eten hier vindt hij prima (hmmmm, misschien kunnen we toch best lekker koken?) en ook zijn eigen bed bevalt hem steeds beter. Meezingen met de DVD met Nederlandse kinderliedjes bevalt hem ook goed en Sesamstraat is zeker weten zijn favoriete tv-programma!

Bijgaand een foto van Bohlokoa terwijl hij in zijn boek leest. Het boek gaat over een mol met poep op zijn hoofd, vandaar dat hij er zo vies bij kijkt. Direct erna gaat hij schaterlachen, want hij vindt het een super verhaal! Overigens luidt het verhaal bij ons nu "een mol met kakka on his head" een fijne mix van Engels, Nederlands en Sesotho.

Groetjes,
Annemieke

8 opmerkingen:

Ditty Bokma zei

Prachtig, het brengt allemaal herinneringen terug. En het boek staat hier ook in de kast! Hoop dat jullie een hele goede tijd tegemoet gaan met alles van elkaar ontdekken.

gr. Ditty en Kaylee

Crientje zei

Wat goed om te lezen dat de eerste dagen goed verlopen! En ach, het arme mannetje, zo koud! Lijkt ie op zn tante hè? Ook een kou-kleun! ;-)

Hihi, je had al wel n smsje gestuurd dat hij het boek van "De kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft" èrg leuk vindt en er vies bij kijkt. Maar nu zie ik hoe heerlijk vies hij erbij kan kijken! Haha, geweldig!
Zeg maar dat het ook het favoriete boek van zn tante is en ook van zn grote stoere neef toen hij nog klein was!

Veel liefs!

Anoniem zei

Hoi mensen.

Hoe is het daar in meppel.

Goed dat de kleinen jongen het goed kan vinden.
Wij missen de warmte ook wel een beetje hoor en kamo ook.

Met kamo gaat alles goed.
Ik zal je vertellen het is echt een deugniet .
Elke dag veranderd hij meer en meer.
Hij had al een eigen willetje maar er komen steeds meer dingen bij.

Geniet er van deze dagen weken maanden.

En groetjes van chris ,liane en de kleine schobbejak..

En Bohlokoa we zien je graag een keer in harderwijk

Christel zei

Als hij al dat eten zo lekker vindt is hij vast snel groot genoeg voor zijn step!
En wat een leuke foto met mooi verhaal!
Volgens mij voelt hij zich al best thuis bij jullie! Fijn!

Groetjes Chris

Sabina zei

genieten genieten genieten,

leuk een klein updateje.en zo te lezen zijn jullie op allerlei manieren aan elkaar aan het wennen! wat een ontzettende leuke foto van jullie zoon!!
ik ken het boekje niet.. maar het klinkt leuk!haha.

groetjes Sabina

Crientje zei

P.s. Als het goed is staat de mol ook in de vensterbank op de kamer van Bohlokoa, mèt drol op zn hoofd! Om het helemaal echt te laten lijken! Haha! ;-)

Xxx

Anoniem zei

Hoi,

Fijn om te lezen hoe het met jullie gaat! En mooi dat jullie zo'n leuk welkom hadden op Schiphol!
Wat een geweldige foto en grappige uitspraak!
Geniet van deze bijzondere periode in jullie leven ....

Groetjes Marije Mulder (Yahoo)

jolande zei

Wat heerlijk om met jullie ervaring mee te mogen gaan...
Geniet ervan want eerlijk ( en het lijkt oudbollig...) voor je het weet zijn ze volwassen en...

Groetjes Jolande